tisdag 17 oktober 2017

Mugg-leken

Här kommer lite bilder upp från häromdagen då vi lekte mugg-leken jag och Siri. Man kan ju lika gärna använda sig av burkar, glas eller det man tycker är lämpligt. Jag tyckte att burkar och plast eller pappersmuggar blev för lätt då Labbar har mycket bra framtass teknik när det gäller att slå omkull saker väldigt snabbt och då tar leken slut på fel sätt lite för fort även om det säkerligen är kul 😁

Leken går iallafall ut på att gömma något gott i någon av muggarna och sen flytta runt dem och låta hunden "markera"/ visa vilken mugg godbiten gömmer sig i. De ska alltså göra ett litet mini sök.

Det är en kul lek för aktivering, enkel och smidig 😊
Vi har kört denna några gånger och första gångerna hade vi bara en mugg och sen har vi utökat till flera. Hon älskar ju att leta/söka efter saker så detta är en toppen övning, det gick så bra nu sist så vi måste nog försvåra lite snart så att det inte blir för enkelt.

Vi har ju haft en lite paus i viltspåret nu ett tag på grund av älgjakten som pågår, så vi använder nosen på andra sätt men jag hoppas att vi snart ska kunna lägga ett spår igen. Längtar! 





1 kommentar:

Ett mål uppfyllt!

I helgen så har min fina lilla labbe gjort sin livs första milrunda! Vi har börjat att träna långsamt med korta små rundor redan i höstas...

pinit.js