tisdag 24 oktober 2017

Snälla Händer

Hämtade Siri & Rebecka på dagis igår😃, Siri fick lite träning i hallen och leka lite med Max innan vi packade in oss i bilen och åkte till brukshundsklubben för att gå på föreläsningen Snälla händer med Eva Bertilsson! Det blev första gången för Siri på Mariestads brukshundsklubb och de visade hon entusiastisk (trots att hon var lagom trött innan vi kom dit) genom att kräkas på heltäckningsmattan.. lagom skämmigt, tur man är bland hundmänniskor 😂 
Jag åkte iallafall därifrån och kände mej väldigt glad och inspirerad! Föreläsningen handlade i stora drag om hur vi kan få våra hundar och även andra djur att tycka om vardagshanteringen och minska obehaget i situationer som hunden exempelvis har dåliga erfarenheter ifrån eller inte uppskattar. Så som veterinärbesök, tandborstning, kloklippning eller i stort sett vad som helst. 
Exempel på detta kan vara att lära hunden att klotången, tandborsten eller klippmaskinen är något roligt och inte läskigt. 
Hur man kan gå till väga för att komma dit i träningen med hjälp av trigger och klicker, att vi exempelvis kan belöna ett beteende som att bara titta på tandborsten, för att sedan utöka till att lägga nosen emot den osv. tills man tillslut kan borta tänderna men istället för att hunden känner ett obehag när den ser tandborsten så blir den istället positivist överraskad och glad eftersom tandborsten betyder kanske godis eller lek med favoritleksaken, beroende på vilken belöning man väljer att använda sig av eller rättare sagt den belöningen som hunden helst vill ha.
Väldigt rolig föreläsning som gav mycket, många saker är ju saker som man väl känner till sen innan men man kanske inte tillämpar eller utnyttjar de på de sättet som man skulle kunna göra för att nå så mycket längre i sin hundträning!  
Jag tycker det är väldigt fint att se när man ser potential i hur man skulle kunna angripa ett problem genom att involvera och träna djuret istället för att välja den "enkla" utvägen med att kanske hålla fast eller ge lugnande för småsaker. 

Lek och bus med Max! 
2 kommentarer:

  1. Spännande skulle varit roligt att höra henne , har bara hört talas om henne 👍🏼😉

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var riktigt intressant,kan rekommenderas, du får hänga med nästa gång :) :) <3

      Radera

Ett mål uppfyllt!

I helgen så har min fina lilla labbe gjort sin livs första milrunda! Vi har börjat att träna långsamt med korta små rundor redan i höstas...

pinit.js