måndag 25 september 2017

Att leva som katt och hund..

 Vi är nog väldigt många som har både katter och hundar, men jag får ofta den frågan hur det funkar att ha både och. Sen kanske det är lite märkligare att vi bor i lägenhet och båda katterna är innekatter också.. ☺ Men faktum är att det går alldeles utmärkt att ha både katt och hund. Jag är van vid det sen jag var liten då vi nästan alltid haft katter och hundar tillsammans hos mina föräldrar.
Jag skaffade mina egna katter 2012 och 2013, så dom är nu 5 respektive 4 år gamla.
Dom var ju vuxna och trygga när Siri kom hem även om dom säkert tyckte att det var ett jäkla jobbigt impulsköp, bara åka iväg några timmar och komma hem med en hund… 


Här hittade jag dem i vardagsrummet tillsammans... 

Vi gjorde så att vi hade ett galler till ena rummet där katterna var och sen fick dom hälsa på Siri genom gallret sen släppte vi ihop dem senare under kvällen och det var inga större konstigheter. Katterna höll sig på sin kant och Siri brydde sig inte nämnvärt om dem.
Hade nog tur att hon har varit så enkel också för det är inte många gånger hon försökt att ens jaga eller bråka med dem. Så katterna har verkligen fått vara ifred och efter några veckor ihop så var allt nästan som vanligt. Men katterna passade på att utforska valpen och lukta på henne medans hon sov, jag tror att det gjorde dem trygga för då kunde dom ta det lite i sin egen takt och kolla och lukta på henne.

Det är roligt att se vilken koll en katt har på sin omgivning, dom håll sig på distans och på trygga ställen lite högre upp och sen var det som en given signal så kom katterna fram och levde loppan då visste man att Siri hade somnat någonstans ;) 
Hon däremot hade inte alls så stor koll på var katterna var och var nog inte lika medveten om vilken bevakning hon låg under i början..Siri är ca 10 veckor och hon har inte riktigt koll på katten.. men han har på henne! 

Här har Siri bott i Skövde i två dagar och håller på att interagera med katten.. Nu när Siri har varit hos oss i snart 10 månader så kommer katterna upp och lägger sig i soffan bredvid henne ibland till och med! ☺


Kollar på Tv... 😉

Kram!

2 kommentarer:

  1. Visst är dom 😍 Siri gillar katterna så mycket & dom gillar henne också ! Fast mest när hon sover....😉

    SvaraRadera

Ett mål uppfyllt!

I helgen så har min fina lilla labbe gjort sin livs första milrunda! Vi har börjat att träna långsamt med korta små rundor redan i höstas...

pinit.js