tisdag 26 september 2017

När Siri åt upp en palm…Det här som jag nämnde i ett tidigare inlägg att jag tycker det är viktigt att hunden känner sig väl aktiverad när den blir lämnad ensam hemma, det är ju något som jag tänkte på mycket. Jag tycker inte om att lämna rastlösa hundar hemma för det kan leda till mycket mer jobb än planerat. Dessutom har ju hunden inte gjort otyg för att den är elak utan för att vi människor inte har gett hunden den stimulans den faktiskt behöver. 

Enkla saker som vi brukar hitta på är att öva in några enkla trix med klicker exempelvis och träna på, ge hunden ett litet leta uppdrag efter en utplacerad leksak eller godbit (Siris favorit), ta fram tre muggar och lägg godis under den ena och be hunden berätta under vilken mugg godbitarna finns. Det finns mycket små övningar som går lätt att göra hemma och inte tar mer än 15 minuter men hunden får den aktiveringen som behövs.
Men vad var det Siri hittade på då när hon var ensam hemma får några veckor sedan.. ?
Till saken hör ju att vi faktiskt också har två livliga katter hemma, som faktiskt hittar på bus lite då och då för det är så katter gör. 

Det som hade hänt var att en stor växt runt 1,5 M hög var vält och totalt förstörd när vi kom hem.
Jag är faktiskt inte än idag säker på om det var Siri eller katterna som tog första steget i att mörda våran stora palm, men hon hade bevisningen hjälpt till för det var sönder tuggade blad , utspridd jord och tassmärken över hela vardagsrummet. Dessutom hade hunden rejält med jord mellan tänderna och hur det hamnade där har hon fortfarande inte gett någon förklaring till… ;)


2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Nej! Det är en youtube video, har du kollat på både dator & mobil? 😔

      Radera

Ett mål uppfyllt!

I helgen så har min fina lilla labbe gjort sin livs första milrunda! Vi har börjat att träna långsamt med korta små rundor redan i höstas...

pinit.js