torsdag 21 september 2017

Klackar i skogen..

Lunch på jobbet, vi drog på oss stövlar, tog med oss klöv (rådjur denna gången) & blod och åkte ut i skogen.. ;) Märkliga hundmänniskor.. Det är liksom en skön kontrast att kasta av sig klackarna för gummistövlar en timma för att sen återgå till civilisation igen 😂 Älskart!

Spåret har legat till sig i ca 5 timmar, det hade en 90 graders vinkel, ett bloduppehåll (Siris första!) och är ca 250-300 M långt.
Bloduppehåll innebär att man ej droppar blod på en viss sträcka och bara lägger spåret med släpande klöv, vilket då skall simulera att djuret kanske har "läkt"/slutat blöda så kraftigt, har vi fått lära oss :)

Sen hämtade vi Siri på dagis, behövde fylla på godisförrådet så blev en snabb provsmakning för henne.. Vi valde vildsvinssmak efter noggrant övervägande och finsmakande.. eller? ;) Lyxigt hur som! 
Sen drog vi vidare till skogen och spåret.. Kan säga att det var en nyfiken tjej som tittade ut ur buren i bak på bilen när vi kom fram. 
Nedan kommer några bilder på spårningen, det gick bra. Blev dock lite extra störningsmomentet under tiden i form av annan hund i terrängen som skällde på henne, men inga större tveksamheter över vad hon skulle göra!✨

Dom bästa

Där är dom iväg..!


Super Siri i nedförsbacke 😂

Här är hon precis i bloduppehållet, gick kanon!

Tyvärr lyckades jag inte fånga henne med klöven för så länge hon hade den var hon inte stilla😂

Kram🐾
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett mål uppfyllt!

I helgen så har min fina lilla labbe gjort sin livs första milrunda! Vi har börjat att träna långsamt med korta små rundor redan i höstas...

pinit.js