söndag 28 januari 2018

Viltspår

Vi gick upp tidigt i dag och jag la ett spår innan frukost, sen har vi hunnit med gymmet och tagit det lite lugnt hemma innan vi åkte ut för att gå spåret. Håkan gick med Siri idag och hon fick en utmaning, eftersom vädret har varit regn med kraftiga skurar och det har blåst en hel del idag så tog det faktiskt längre tid än vanligt och hon f´gick inte riktigt lika klockrent på som hon gjort tidigare. 
Dagen spå hade följande egenskaper:
Längd: 760 M
Liggtid: 6 h
Vinklar: 3 st
Bloduppehåll: 2 st á 50M
Klövtyp: Rådjur

Hon var väldigt aktiv och fick själv plocka upp spåret vilket hon gjorde jätte fint och snabbt idag, vi släppte på henne ca 20 M från spårstart och hon plockade upp det på runt 10 - 15 sekunder skulle jag gissa så det tar vi verkligen med oss som positivt idag! Men hon hade det lite tufft de sist 100 metrarna fram till målet där av de stora ringandet som syns på kartan nedan. Men hon hittade tillslut fram till målet, det som var lite synd var att rådjursklöven inte var riktigt lite rolig som älgen brukar vara. Hon hade inte alls den bytesmedventenheten som hon brukar ha på älg. Jag hade plockat med mej laxsnacks, torkad laxskinn, vilket är hennes favorit godis så det blev mycket belöning med det eftersom hon inte var så sugen på att tugga i sig av klöven idag.

Nu har vi lämnat henne hos mamma och pappa, passade på att få lite valpmys av en trött Tyra också ikväll❤😍
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett mål uppfyllt!

I helgen så har min fina lilla labbe gjort sin livs första milrunda! Vi har börjat att träna långsamt med korta små rundor redan i höstas...

pinit.js